Mladí Sabinovčania sa predstavia na festivale v Antalyi

19.04.2008 Sabinov

Sabinov 19. apríla (TASR) - Delegácia mesta Sabinov na čele s primátorom Petrom Molčanom odcestovala v piatok do Turecka na zahraničnú návštevu, ktorá je výsledkom niekoľkomesačných aktivít veľvyslanca SR v Turecku ...
Predstavitelia Sabinova a tureckého mesta Čubuk podpíšu 25. apríla Zmluvu o partnerstve a spolupráci. Na základe dohody budú môcť obe partnerské mestá organizovať výmenné pobyty mládeže na kultúrnych a športových podujatiach.
V rámci týždňového pobytu sa uskutoční aj stretnutie zamerané na prezentáciu ekonomických aktivít sabinovských malých a stredných podnikateľov.
V Turecku budú kultúru mesta Sabinov prezentovať najmä žiaci Základnej umeleckej školy, ktorí sa predstavia na 30. ročníku medzinárodného detského festivalu detí v Antalyi. Festival organizuje turecká štátna televízia.
Štyridsaťčlenná delegácia zložená z predstaviteľov samosprávy Sabinova, podnikateľov a detských umeleckých súborov sa vráti z Turecka 28. apríla. TASR o tom informoval hovorca Mestského úradu v Sabinove Juraj Navrátil.
 

Vyberte región